В тази публикация реших да ви запозная с метода КИНЕЗИОЛОГИЯ. Кинезиологията е наука за движението на енергията и се основата върху холиситичния подход – връзка между физическо тяло, енергиен и емоционален баланс. Методът кинезиология е открит от лекар и първоначално е бил насочен към медицински лица, за да се подобрява възстановяването на пациенти, да бъде то по-бързо и оптимално. След това се отваря за по-широк спектър от специалисти – психолози, консултанти, коучове, терапевти, като по този начин се заражда специализираната кинезиология (на която и аз самата съм представител).

Кинезиологията се фокусира върху това да се постигне по-високо ниво на благоденствие, благополучие и жизненост – как да бъде постигнато, повишавано, поддържано чрез осъзнатост. Кинезиологията борави с множество принципи, техники и холистични методи, обединява ги, доразвива ги, с цел да се балансират енергиите в тялото и да се максимизира потенциала му – лечебен потенциал, потенциал за развитие и т.н.

К-Power® е популярното име на кинезиологични техники, които са бързи, леки за научаване, същевременно много ефективни. Участниците в K-Power курсове могат самостоятелно да прилагат техниките върху себе си и да повишават благоденствието и осъзнатостта си. В ръководството за обучителния курс на д-р Брус Дю – авторът на този метод К-Power – стои следният текст: “К-Power® не диагностицира, предписва или лекува медицински състояния или наименувани болести, нито се опитва да отклонява хората да потърсят лекари, медикаменти, медицинско обслужване или умения на здравни специалисти, когато те се нуждаят от тях. Това не е лечение на заболявания или болестни състояния.”, както и “Инструкторите по К-Power не работят с болестни състояния, заболявания, или каквито и да е други наименовани болести. Интересът им е към високо ниво на благоденствие и жизненост”.

Това е много интересно, защото кинезиологията като една от най-бързо и динамично развиващите се холистични науки, е фокусирана върху обяснение на връзката физическо тяло и физическа реалност – енергия и енергиен баланс – емоции и емоционален баланс. Когато имаме осъзнатост и знания за тази връзка ние реално можем да управляваме нашето физическо и емоционално благополучие – здраве, щастие и благоденствие на всички нива.

Кинезиологията и в частност техниките от K-Power ефективно помагат за освобождаване от стреса. Ето един пример за това. Кинезиологияна техника за освобождаване от стреса за 30 секунди.

 

Какво по-нужно и ценно качество и способност от това да се справяме със стреса, да освобождаваме стреса и да управляваме стреса в нашия живот.

Кинезиологията и K-Power помагат да се увеличи нашата устойчивост на стреса, толерантността ни към стрес и ризилиънс – или жилавостта ни в предизвикателни, трудни, стресови моменти.

Правят го посредством множество от техники, които помагат да се намерят емоционални и енергийни блокажи, вярвания, убеждения, вътрешни блокажи, самосаботажи и пр.

Инструментът за откриване на тези блокажи е мускулният тест и специалният метод на кинезиологията, посредством изпълнение на множество стъпки, обединени в кинезиологични протоколи.

Това, което всъщност се получава, че се осъзнава състоянието на стрес или дистрес, наличието на енергийни блокажи, блокирани страхове и блокирани емоции.

При изпълнение на кинезиологичните техники нивото на стреса се понижава, а осъзнатостта и тонусът се повишават.

И един косвен ефект от използването на кинезиологията и K-Power: Имайки този инструмент, придобиваме нови позитивни навици – Вместо да се стресираме, притесняваме и тревожим, просто да отидем на кинезиологичен баланс или да си направим K-Power баланс.

С пожелание за баланс на всички нива и осъзнатост,

Дени Андонова

За контакт: 0878207156

Автор на публикацията: Деница Андонова

  • Позитивен и организационен психолог
  • Сертифициран специалист по корпоративен уелнес
  • Автор на книгата Клетъчно хранене с Дени. Холистичен наръчник за здравословна грижа и любов към себе си
  • Холистичен консултант (кинезиология, австралийски цветни есенции, нейрографика)
  • Сертифициран К-Power инструктор
  • Консултант по хранителни нарушения

 

Ако желаете да станете наш партньор, моля свържете се с нас ТУК. https://howthrive.org/partners/