Мили приятели,

Аз съм Дени Андонова. За мен е чест и радост да бъдем част от едно ново общество, фокусирано върху позитивното и градивното в нашето ежедневние.

Започваме с нашия екип една нова рубрика в сайта на Фондация Процъфтяваща България. В нея ще ви запознавам с вдъхновяващи хора, посветили се на своята кауза.

Днес интервюто е с д-р Елисавета Павлова.

Моля те, Ели, представи се с няколко думи.

Аз съм доктор по психология, обучител и консултиращ психолог към Академия „Емоции & Хранене“ и Асоциация УНИКАЛ, oсновател и управител UNIKAL Online Institute, CEDS- сертифициран специалист при хранителни нарушения (ХН) и член към Международната Асоциация iaedp™. Освен това съм председател на международният клон към Международната организация за ХН професионалисти- iaedp™ в България, както и на техният Designated Educational Affiliate in Bulgaria и професиоанален`член към WHO (World Health Organization) Global Clinical Practice Network. 

Защо правиш ТОВА, което правиш? Как стигна до него? Какво те провокира, запали, принуди, вдъхнови?

 Вдъхновението ми да се насоча към работа в сферата на проблеми с хранене, тегло и недоволство от собственото тяло, негативна самооценка, ниска самоувереност и хранителните разстройства- анорексия, булмия и хиперфагия идва от времето на студентският ми и за 6 години емигрантски живот в Канада. В началото на 2008 г., когато в магазин открих на продукт на Dove прикачена малка брошура призоваваща за включване в Кампанията им For Real Beauty. Увлечена от идеята и прочитайки я с необяснимо стремглава скорост научих за The Self- Esteem Fund и на момента усетих как живота ми се преоблечи сякаш в онзи дълго очакван смисъл  и насоченост и се понесох в  т. нар. на английски език състояние „into the flow”. Веднага след това се включих  и станах активист в кампанията им, за прегръщане на истинската красота- в дълбокият и вътрешен смисъл- красота във всичките и форми, цветове, височини и размери и се запалих по каузата за повишаване на самооценката и телесната увереност на младите момичета. В тази посока на активности открих и организацията ми където реализирах около 2 год. и специализирането ми в сферата на хранителните нарушения (ХН). Още същото лято прибирайки се в България за ваканция проучих в интернет темата за хранителните разстройства и след като не открих нищо освен един единствен научен труд вече бях на 100% сигурна че мисията ми е прояснена. Планирах да основа организация-Асоциация УНИКАЛ или Първа Българска Организация  за превенция, обучения и консултиране в сферата на ХН, което и направих, но едва 2011г. когато се завърнах да живея в България, след приключване на университетското ми образование от Concordia University с 2 специалности- психология и човешки взаимоотношения.

Какво за теб означава личното благополучие? И как го постигаш?

Това е чувството на блаженство, което изпитвам дълбоко в себе си, съчетаващо усещането за радост, процъфтяване, финансова свобода, благодат, и хармонично спокойствие. 

А как поддържаш корпоративния уелнес в твоя екип? Имате ли стратегия за корпоративно благополучие и благоденствие на колегите ти?

В двете ми организации- Асоциация УНИКАЛ и УНИКАЛ Онлайн Институт, екипът ми е съставен от доброволни сътрудници и партньори, с които работим основно дистанционно.

Може ли според теб да се процъфтява в България?

Процъфтяването за мен не е вписване в общата масова представа за успех, но е субективно изживяване и като такова е възможно и постижимо, разбира се, и в нашата страна.

Кои са според теб трите най-важни качества за истински успех и процъфтяване в живота в личен и професионален план?

Най-важното качество за мен е безкомпромисната вяра в каузата, мисията, човека, идеята независимо от всичко и от всички, съчетана с вслушване  във интуитивният – Вътрешен Аз и следване на моментите на т. нар. „вътрешен повик” от английското “calling“ и последвани от търпеливо-отдадени и последователни действия както в личен така и в професионален план.

Ако можеш в едно изречение да извлечеш сентенцията на твоя досегашен личен и бизнес път, каква би била тя?

„Бъди модел за подражание и другите ще последват!“

Какво ще пожелаеш на всички, които искат да живеят и да се развиват в ПРОЦЪФТЯВАЩА БЪЛГАРИЯ?

Вярвайте в мечтите си, следвайте собственият си път и не се отказвайте от целите си, защото ако дерзайте достатъчно дълго време ще стигнете до някои от тях в желаната посока! 

С пожелание за вдъхновение, баланс на всички нива и осъзнатост,

Дени Андонова

За контакт: 0878207156

Автор на публикацията: Деница Андонова

  • Позитивен и организационен психолог
  • Сертифициран специалист по корпоративен уелнес
  • Автор на книгата Клетъчно хранене с Дени. Холистичен наръчник за здравословна грижа и любов към себе си
  • Холистичен консултант (кинезиология, австралийски цветни есенции, нейрографика)
  • Сертифициран К-Power инструктор
  • Консултант по хранителни нарушения

 

Ако желаете да станете наш партньор, моля свържете се с нас ТУК. https://howthrive.org/partners/